Finalitza la dotzena edició del Màster en Gestió d'Oficina de Farmàcia (MGOF)

29/06/2017

  • Durant l’acte de clausura, Jordi de Dalmases, president del COFB, a més de fer un repàs de l’actualitat del sector, va destacar que la voluntat del Col·legi és formar i donar les eines necessàries per poder exercir la professió amb les màximes garanties
  • Accedir a una formació productiva i complementària a la carrera són dos dels aspectes destacats pels estudiants d’aquest Màster, que es compon de tres mòduls: Finances i fiscalitat, Gestió de persones i Màrqueting
     

Barcelona, 29 de juny del 2017.- El passat 30 de maig es va dur a terme l’acte de cloenda de la dotzena edició del Màster en Gestió d’Oficina de Farmàcia (MGOF), estudis propis del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. Van presidir la cerimònia Jordi de Dalmases, president del COFB; Cristina Rodríguez, cap del Departament de Formació del COFB i co-coordinadora del Màster; Joan Carles Serra, director del Màster, i Mònica Gallach, co-coordinadora del Màster. L’acte va servir per posar punt i final a una formació que pretén posar a l’abast les eines que permetin desenvolupar les competències que el farmacèutic necessita per millorar la gestió de la farmàcia comunitària. De Dalmases, abans de procedir a l’entrega dels diplomes acreditatius, va voler felicitar als estudiants i, alhora, va determinar que “la voluntat del Col·legi és formar i donar les eines necessàries perquè puguem exercir la professió amb les màximes garanties”. En la mateixa línia, va emfatitzar sobre el pla estratègic de la renovada Junta de Govern, que “intenta que el farmacèutic pugui abordar la qüestió assistencial el millor possible”.

L’actualitat del sector, present a la clausura

Tanmateix, el president va voler puntualitzar alguns dels temes que marquen l’actualitat farmacèutica per, així, situar els joves professionals. D’aquesta manera, va parlar del futur assistencial que hauria de seguir la professió, tot assegurant que “si la nostra actuació professional millora la salut dels pacients que ens visiten a l’oficina de farmàcia, serem indispensables”. Per això, concretava que, per aconseguir-ho, els mateixos farmacèutics han de realçar i transmetre el coneixement que es té dels fàrmacs, “que és el que ens fa diferents”. De Dalmases incentivava aquest vessant professional remarcant que la professió vol seguir creixent però perquè així sigui, “el valor l’hem de posar nosaltres”. “Si vols guanyar en nous camps, has de demostrar que ets bo”, assegurava.

Alguns dels altres temes que es van plantejar van ser la possibilitat que Barcelona sigui la futura seu de l’EMA i què és i com es té planificat dur a terme el projecte SeVem.

MGOF, formació composta per tres mòduls

El Màster en Gestió d’Oficina de Farmàcia (MGOF) es compon de tres mòduls, Finances i fiscalitat, Gestió de persones i Màrqueting i s’ha desenvolupat sota tres finalitats.

La primera és que l’estudiant conegui les diferents àrees funcionals i processos de negoci de la farmàcia i, d’aquesta manera, proporcionar una visió global, generalista i integradora de la direcció i la gestió d’empreses. En segon lloc, que es desenvolupin les capacitats directives per liderar l’equip de col·laboradors. I, finalment, que l’alumne surti amb les habilitats d’actuar com a responsable d’una empresa amb unes característiques que la regulen i que la fan diferent de la resta, coneixent totes les funcions amb prou fermesa per gestionar-la de forma eficient.

La visió dels estudiants

Segons Carlos García Montiel, un dels alumnes d’aquesta dotzena edició del Màster, es tracta d’una formació “productiva si l’analitzem pels tres mòduls, tant el de finances, com el de gestió de persones i el de màrqueting i, per tant, és recomanable 100% a tots els col·legiats”. García va destacar el bon nivell del professorat, entre ells, el director del curs, Joan Carles Serra, que, segons l’estudiant, “ha sigut el nostre guia durant tot el Màster”.

D’altra banda, Miquel Simón va puntualitzar que es va apuntar a la formació “perquè són tota una sèrie d’elements en els quals no estem formats a la carrera i crec, que hem assolit tot el que esperàvem amb escreix”. Simón també va ressaltar el nivell del professorat i emfatitzava que “el fet d’haver tingut molts professors permet que hàgim vist moltes visions i ens han pogut ensenyar moltes coses”.

Per a més informació:

Departament de Comunicació del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB)

Telèfon: 93 244 07 28 / 18

premsa@cofb.net