Incidència resolta, les farmàcies afectades ja tenen accés a la recepta electrònica

31/05/2017

S’ha resolt la incidència que des del matí d’ahir havia afectat a 204 farmàcies a Catalunya per accedir al sistema de recepta electrònica. Els problemes derivaven d’una avaria localitzada a un dels equips del Centre de Processament de Dades de Telefónica.

A causa d’aquesta incidència, les farmàcies afectades han estat més de 24 hores sense poder dispensar medicaments a través del sistema de recepta electrònica. L’accés dels usuaris a la medicació ha estat garantit, degut a l’àmplia xarxa de farmàcies i al fet que no es tracta d’una avaria generalitzada.

Des que es va tenir coneixement de la incidència, el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya ha estat en contacte amb la companyia i la reclamació d’una solució s’ha elevat als més alts nivells. La companyia ha explicat que des d’aquesta matinada s’ha treballat en la instal·lació i configuració d’un equip nou.

Les farmàcies de Catalunya estan en un procés de migració de proveïdor, de Telefónica a Vodafone, però aquesta incidència és independent a aquest procés. Les farmàcies que ja han fet la migració a Vodafone no han estat afectades, però hi havia farmàcies que encara tenen com a proveïdor a Telefónica que tampoc ho estaven.