Incidència recepta electrònica: 204 farmàcies afectades a Catalunya

31/05/2017

204 farmàcies a Catalunya, del total de 3.200, tenen problemes de connectivitat al sistema de recepta electrònica des del matí d’ahir degut a una avaria localitzada a un dels equips del Centre de Processament de Dades de Telefónica.

A causa d’aquesta incidència, les farmàcies afectades porten més de 24 hores sense poder dispensar medicaments a través del sistema de recepta electrònica. L’accés dels usuaris a la medicació està garantit, degut a l’àmplia xarxa de farmàcies i al fet que no es tracta d’una avaria generalitzada.

Des que es va tenir coneixement de la incidència, el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya està en contacte amb la companyia i la reclamació d’una solució s’ha elevat als més alts nivells. La companyia ha afirmat que durant el matí d’avui es podrà solucionar la incidència.

Les farmàcies de Catalunya estan en un procés de migració de proveïdor, de Telefónica a Vodafone, però aquesta incidència és independent a aquest procés. Les farmàcies que ja han fet la migració a Vodafone no estan afectades, però hi ha farmàcies que encara tenen com a proveïdor a Telefónica que tampoc ho estan.