Més de 12.000 inscrits a Àgora Sanitària durant el 2016 per formar-se en símptomes menors, recomanació farmacèutica, seguiment del pacient i gestió

17/03/2017
  • El nombre d’inscripcions ha augmentat un 16% respecte el 2015 i l’aplicació pràctica dels continguts ha estat del 95%
  • Una de les novetats d’aquest darrer any és la posada en marxa d’un format que ofereix formació a tot el personal de l’oficina de farmàcia
  • De cara al 2017, les línies formatives se centraran en la formació sobre el pacient sènior a la farmàcia, la nutrició i alimentació, la salut ocular i la pediatria
  • Àgora Sanitària estarà present a Infarma Barcelona 2017 a través de l’Aula Àgora
     

Barcelona, 17 de març de 2017.- Més de 12.000 inscrits s’han format a Àgora Sanitària durant el darrer any, xifra que representa un 16% d’increment respecte el 2015. A aquesta dada se sumen els més de 18.000 usuaris registrats des del 2010, any en què els Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid van crear aquest portal de formació sanitària online.

Del catàleg formatiu d’Àgora les temàtiques que més han interessat als professionals sanitaris han estat les relacionades amb símptomes menors, com el dolor en la lactància, el mal de coll, la cistitis o el refluxe gastroesofàgic;en quant a àrees de recomanació, destaquen la nutrició i l’esport, i la dermocosmètica; també  formacions lligades al seguiment farmacoterapèutic del pacient polimedicat, la salut mental o el pacient amb patologia cardiovascular; i, de nou, les àrees de gestió de la farmàcia han continuat tenint un pes important.

Formació per a tota la farmàcia, el nou format del 2016

Una altra xifra destacada és l’aplicació pràctica dels continguts, la qual ha estat del 95%,. Aquest fet consolida l’aposta d’Àgora per una formació centrada en l’aprenentatge col·laboratiu, on el debat entre els participants, la posada en comú d’experiències, la consulta contínua al tutor i la resolució de casos pràctics tenen la mateixa importància que el contingut teòric desenvolupat pels experts.

En aquesta línia, s’ha posat en marxa un nou format que facilita la formació de tot l’equip de la farmàcia. Aquest innovador format permet unificar el consell i que cada col·laborador cursi un mòdul diferent en funció de les seves capacitats, interès, experiència i disponibilitat, entre d’altres factors;  així com transmetre els punts clau al personal de la farmàcia que no l’ha cursat. “Sèniors, àrees d’interès de la farmàcia” ha estat el primer curs que s’ha impartit en el marc d’aquesta nova modalitat.

A més de formacions centrades en sèniors, les línies formatives que es volen abordar al 2017 són les relacionades amb la nutrició i alimentació, la salut ocular i la pediatria.

Àgora Sanitària, present a Infarma Barcelona 2017 a través de l’Aula Àgora

 Durant els tres dies del Congrés i Saló Infarma Barcelona 2017, que tindrà lloc al recinte firal de Gran Via del 21 al 23 de març, Àgora Sanitària oferirà set tallers pràctics de 30 minuts cadascun a l’anomenada Aula Àgora. Sota el lema “Dona’t temps per a la formació”, es mostrarà, a través de diferents casos pràctics útils per al dia a dia de la farmàcia, la metodologia del portal i l’entorn col·laboratiu entre experts i alumnes. Els tallers que s’impartiran són els següents: 

·        Consells al viatger des de la farmàcia comunitària

·        Gestió de la categoria sènior a l’oficina de farmàcia

·        Patologia prostàtica des de la farmàcia comunitària

·        Nutrició i suplementació a l’esport

·        L’ull: consultes freqüents

·        Interaccions rellevants en fitoteràpia

·        Gestió del temps a la farmàcia comunitària

 Als assistents de l’Aula Àgora se’ls entregarà el pack “Organitza’t”, que consistirà en una agenda i una tassa de cafè per posar l’èmfasi en la importància que tant l’organització com el temps tenen a l’hora d’actualitzar els coneixements. 

Per a més informació:

Departament de Comunicació del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB)

 

premsa@cofb.net / Tels. 93 244 07 28 / 18