Medicaments hospitalaris, proves diagnòstiques i formulació magistral, alguns dels temes de les taules de debat d'Infarma Barcelona 2017

27/02/2017
  • A aquestes taules, exclusives per a congressistes, es podrà reflexionar i intercanviar punts de vista sobre 9 temes d’actualitat
  • La trobada tindrà lloc del 21 al 23 de març al recinte Gran Via de Fira Barcelona
  • Ja estan obertes les inscripcions per a congressistes i visitants professionals

Barcelona, 27 de febrer de 2017.- Falta menys d’un mes per a Infarma Barcelona 2017, el Congrés i Saló Europeu d’Oficina de Farmàcia organitzat conjuntament pels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid, en col·laboració amb Interalia. Un dels formats centrals d’aquesta cita europea, que tindrà lloc del 21 al 23 de març al recinte Gran Via de Fira Barcelona sota el lema “Valor per a la farmàcia. Valor per al pacient”, seran les taules de debat exclusives per a congressistes, a través de les quals es podrà reflexionar i intercanviar punts de vista sobre 9 temes de l’actualitat farmacèutica. Aquests i altres actes es poden consultar al Programa disponible al web d’Infarma, on també estan disponibles 11 vídeos en què presidents de COFB i COFM, directora del Congrés, moderadors de les taules de debat i conferenciant inaugural donen més informació sobre el contingut del Congrés i per què és interessant assistir-hi.

Quins temes es tractaran a les taules de debat?

Novetats en el camp del medicament

Quatre de les taules programades aniran lligades a les novetats existents en l’àmbit del medicament. Tenint això en compte, es concretarà quina és la situació de la formulació magistral a Espanya i quines són les perspectives d’aquesta pràctica. També es parlarà dels criteris de dispensació en els Medicaments Hospitalaris de Dispensació Ambulatòria; què s’ha de tenir en compte sobre la prescripció, dispensació i medi ambient en els medicaments veterinaris i quina és la ciència i evidència al voltant dels medicaments homeopàtics.

Evidència i marc legal dels nous rols que pot desenvolupar el farmacèutic 

Altres temes que es parlaran durant les taules de debat seran en relació als nous rols que pot desenvolupar el farmacèutic i el marc legal que l’engloba, com és el cas de la vacunació des de la farmàcia comunitària i les proves diagnòstiques. D’altra banda, s’abordarà quina és l’evidència que presenten les proves d’intolerància alimentària.

Distribució i ortopèdia, àmbits d’exercici i d’interès de la professió

Per últim, el congressista podrà assistir a una taula relacionada amb un dels àmbits d’exercici de la professió, la distribució, en què s’abordaran les fusions que s’han anant anunciant darrerament, així com quines avantatges i inconvenients presenta per a la farmàcia comunitària; i un dels àmbits d’interès, l’ortopèdia, en què es parlarà de les sinèrgies entre els diferents col·lectius que treballen en aquest camp a l’estat espanyol.  

Taules més interactives amb l’aplicació mòbil d’Infarma

Una de les novetats que s’ha introduït és que, a través de l’aplicació mòbil d’Infarma, es pugui interactuar amb algunes d’aquestes taules. Tenint això en compte, s’han contemplat diferents formes de participació per tal que el públic pugui respondre a qüestions espontànies que plantegi el ponent i fer una valoració global de la taula.

Obertes les inscripcions per a congressistes i visitants professionals

Al web d’Infarma ja estan obertes les acreditacions per a congressistes, destinades a professionals que vulguin accedir a tots els actes programats per a Infarma, obtenir documentació del Congrés i certificat d’assistència. Ja està disponible també el formulari per inscriure’s com a visitant professional, perfil que engloba tots aquells assistents que vulguin accedir al Congrés i Saló, excepte a les taules de debat. 

ACREDITACIONS

Per SOL·LICITAR UNA ACREDITACIÓ, només cal confirmar assistència al Departament de Comunicació del COFB enviant un correu electrònic a premsa@cofb.net

Per a més informació:
Departament de Comunicació del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB)
Telèfon: 93 244 07 28 / 18
premsa@cofb.net

Web d’Infarma Barcelona 2017