El COF de Barcelona i UFEC col·laboren per obtenir dades sobre els hàbits de consum de complements alimentosos i productes entre esportistes

01/12/2016
  • Es farà en el marc del conveni signat avui entre ambdues entitats: el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya
  • Amb aquest acord es persegueix que, a través de l’assessorament per part dels farmacèutics formats en aquest camp, es contribueixi a la promoció de salut i la prevenció de la malaltia entre els esportistes

Barcelona, 1 de desembre de 2016.- El Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) han començat a col·laborar per obtenir dades sobre els hàbits de consum de complements alimentosos i productes entre els esportistes amateurs federats. Ho faran en el marc del conveni que han signat avui, amb el qual es persegueix que, a través de l’assessorament per part dels farmacèutics formats en aquest camp, es contribueixi a la promoció de salut i la prevenció de la malaltia entre els esportistes.

“Cada vegada són més les persones que s’endinsen en el món de l’esport. Tenint això en compte, tota la informació que puguem tenir sobre el consum de complements alimentosos i productes entre els esportistes serà molt valuosa per tal que el farmacèutic disposi de més eines a l’hora d’oferir consell i atenció farmacèutica a aquest col·lectiu”, explica Jordi de Dalmases, president del COFB.

"Des de la UFEC entenem la pràctica esportiva no només en termes de rendiment i promoció esportius sinó entenent-la com un mitjà per aconseguir un estil de vida saludable, amb valors positius per a la societat. És des d'aquest caire que col·laborem amb molt d'orgull amb entitats com el COFB per assolir objectius com la promoció de la salut i la prevenció de la malaltia, per una societat més sana, esportiva i cívica", afegeix Gerard Esteva, president de la UFEC. 

El perfil de l’esportista amateur a través d’un qüestionari

El grup de treball de nutrició i esport de la vocalia d’Alimentació del Col·legi ha elaborat una enquesta que UFEC distribuirà entre els esportistes amateurs. A través d’un qüestionari es persegueix conèixer més a fons aspectes com el tipus d’esport que practiquen i amb quina freqüència, si prenen algun medicament pel dolor de musculació quan tenen competició i entrenament, si consumeixen complements alimentosos i productes per a esportistes i de quin tipus, així com si tenen coneixement que hi ha farmàcies que ofereixen assessorament sobre aquest tema. Alhora, aquest grup, que va fer una infografia amb recomanacions d’hidratació per a l’esportista, també serà l’encarregat de realitzar formacions a la UFEC sobre consell alimentari i esport.

El paper del farmacèutic en els complements alimentosos per a esportistes

En el cas dels esportistes pot ser difícil cobrir totes les necessitats nutricionals amb una pauta d’alimentació ben dissenyada i adaptada, per això sovint són necessaris els complements alimentosos. El farmacèutic, oferint consell sobre el consum d’aquests complements,  ajudaria a millorar la condició física, una adequada recuperació de lesions i, en general, mantenir la salut dels esportistes.  

Per a més informació:

Departament de Comunicació del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB)

Telèfon: 93 244 07 28 / 18

premsa@cofb.net