Més de 80 taules d'actualitat i aules professionals a Infarma Barcelona 2019 per connectar-nos amb la salut

17/01/2019

 La conferència inaugural anirà a càrrec del doctor Julio Mayol, que parlarà
sobre la innovació en l’àmbit de la salut

  • Internet i els canvis de comportament del consumidor, els nous fàrmacs o les causes del desabastiment de medicaments i possibles solucions són alguns dels temes que s’abordaran
  • El pròxim 3 de febrer finalitza el termini per presentar els abstracts dels pòsters científics
  • En el marc de la segona edició d’Infarmainnova, fins al 15 de febrer es poden presentar a la web www.infarmainnova.es idees que donin solució a 5 dels reptes de la farmàcia comunitària

Barcelona, 17 de gener del 2019.- Més de 80 taules d’actualitat i aules professionals s’han programat, fins al moment, en el marc d’Infarma Barcelona 2019. Totes elles es poden consultar al pre-programa disponible al web d’aquest Congrés i Saló Europeu d’Oficina de Farmàcia que, organitzat pels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid i Interalia, tindrà lloc entre el 19 i 21 de març al recinte Gran Via de Fira Barcelona sota el lema “La salut ens connecta”.

La innovació en salut, tema de la conferència inaugural

Un dels actes centrals serà la conferència inaugural “Innovació en salut” que comptarà amb el patrocini de Grupo Cofares. De la mà de Julio Mayol, director mèdic de l'Hospital Clínico San Carlos de Madrid, es parlarà d'aspectes com la crisi i els problemes del sector sanitari, així com de la necessitat d'innovació en l'àmbit de la salut i de la farmàcia comunitària.

La ponència inaugural aproparà a la farmàcia comunitària les claus per a poder innovar. “Per a això, prèviament ha de reflexionar sobre la transformació que s'està produint en el model sanitari, i la tecnologia és l'eina per a canviar la manera d'atendre i de donar servei a la ciutadania”, explica el doctor Julio Mayol. “Aquesta transformació del model sanitari es vehicula sobre tres grans eixos: el primer d'ells ens indica que abandonem la facturació per servei i passem a l'obtenció de valor personal; el segon eix consisteix en el fet que tota la realitat i el que som com a individus és un algoritme. El tercer eix ens condueix a la innovació a través de l'anàlisi de les dades de la informació, la biotecnologia i la sociologia computacional”, afegeix.

Més reptes a la segona edició d’Infarmainnova

En aquesta línia d’innovació, en el marc d’Infarma Barcelona 2019, se celebrarà la segona edició d’ #Infarmainnova que, amb la col·laboració de fedefarma i l’Obra Social “La Caixa”, vol trobar les millors idees per donar resposta a 5 dels reptes presents i futurs als quals s’enfronta l’oficina de farmàcia. Els farmacèutics comunitaris encara poden presentar les seves propostes a través de la web www.infarmainnova.es fins al 15 de febrer. Un jurat seleccionarà les 10 millors idees de totes les que es rebin. L’organització del Congrés convidarà, amb les despeses pagades, a aquests 10 finalistes perquè presentin les seves propostes durant la celebració d’Infarma. D’aquestes, el jurat en premiarà les 3 millors.

Un espai comú per a Àgora i Infarmainnova, entre altres novetats al programa

En aquesta edició, la plataforma de formació online Àgora Sanitària i Infarmainnova compartiran espai, en el qual s’ha programat un ampli ventall de xerrades i tallers i on es lliuraran els premis a la innovació d’Infarmainnova.

Una altra novetat serà el Talent Market, que constarà de dues sessions on s’explicarà el panorama del mercat laboral actual al sector, a través de responsables de recursos humans, als estudiants del grau de Farmàcia i als alumnes del grau mitjà de Tècnic en Farmàcia.

El Congrés Infarma Barcelona 2019 torna a apostar per les Taules d’Actualitat, exclusives per a congressistes, que permetran reflexionar i intercanviar punts de vista sobre temes d’actualitat com ara internet i els canvis de comportament del consumidor, l’atenció domiciliària o les causes del desabastiment de medicaments i possibles solucions.

A aquests actes es sumaran les Aules Professionals, en les quals es duran a terme conferències sobre temes de gran interès per al sector, de la mà d’experts en cadascun dels temes, com el futur de l’antibioticoteràpia, les causes de l’augment de la prescripció d’antidepressius i benzodiazepines, de malalties com la queratosi actínica, el TDAH o l’atòpia. Els temes de gestió també compartiran protagonisme i espai durant aquests dies amb aspectes a destacar com els models de farmàcia, el màrqueting dels sentits o com posar al client al centre de la farmàcia.

Un altre format que tornarà a tenir protagonisme són les ExpoNews. En aquest espai els expositors podran presentar durant una hora els seus productes, serveis o nous llançaments en l’entorn de la mostra, contribuint que la part comercial i la congressual es complementin.

Oberta la convocatòria de pòsters científics per a Infarma Barcelona 2019

Ja s’ha obert la convocatòria de pòsters científics per a Infarma Barcelona 2019 i els abstracts dels treballs es podran presentar fins al pròxim 3 de febrer. Un cop el Comitè Científic hagi seleccionat quins treballs han estat acceptats –les bases de participació es poden consultar a la web d’Infarma-, s’escolliran els més destacats perquè siguin defensats oralment en una sessió pública que tindrà lloc durant el Congrés i es premiaran els tres millors amb una dotació econòmica de 2.000€ i dues de 1.000€. Amb la presència d’aquests treballs al Congrés, el Comitè Científic persegueix establir un espai d’intercanvi d’experiències científiques i professionals i, alhora, incentivar i estimular els projectes d’investigació.

Saló de Medicaments i Parafarmàcia

Infarma Barcelona 2019 acollirà un any més el Saló de Medicaments i Parafarmàcia, en el qual les empreses del sector farmacèutic tindran l’oportunitat d’apropar-se, a través dels seus stands, als milers de professionals que participaran en aquesta cita europea de la Farmàcia. El Saló, que aquest any arriba a la seva 31a edició, ja ha cobert el 95% de l’espai d’exposició prevista i espera rebre 33.000 professionals del sector farmacèutic, la majoria dels quals provenen de l’àmbit de la farmàcia comunitària; així com la participació de més de 200 expositors, 150 co-expositors, al voltant de 400 empreses i més de 1.000 marques.