#Infarmainnova cerca les millors idees per donar resposta als reptes presents i futurs de la farmàcia comunitària

19/12/2018
  • En aquesta segona edició que organitza Infarma 2019, el Comitè Organitzador ha definit 5 reptes perquè els farmacèutics comunitaris aportin propostes per a la seva resolució
  • Les idees es podran presentar fins al 15 de febrer a través de la web d’Infarmainnova. Un jurat seleccionarà les 10 millors, que es presentaran durant Infarma. D’aquestes, 3 seran reconegudes en el transcurs del Congrés
  • El grau de resolució del repte, la novetat o diferenciació respecte al que ja s’està duent a terme i el benefici que aporta als pacients són alguns dels criteris que es tindran en compte a l’hora de valorar les idees

Barcelona, 19 de desembre de 2018. #Infarmainnova vol trobar les millors idees per donar resposta a 5 dels reptes presents i futurs als quals s’enfronta l’oficina de farmàcia. Amb motiu de la segona edició -que se celebrarà en el marc d’Infarma Barcelona 2019-, els farmacèutics comunitaris podran presentar les propostes fins al 15 de febrer a través de la web de #Infarmainnova.

Un jurat seleccionarà les 10 millors idees de totes les que es rebin, que es presentaran durant la celebració d’Infarma. D’aquestes, les 3 millors seran reconegudes en el transcurs del Congrés.

Tot això, amb l’objectiu de generar solucions creatives i innovadores, fomentar la col·laboració entre la professió farmacèutica i aportar valor a tots els agents del sistema de salut, a més de potenciar el rol del farmacèutic, sempre en benefici dels pacients.

En aquesta edició, el projecte compta amb el suport de CaixaBank que, a través de l’Obra Social “la Caixa”, posa especialment el focus en aquells programes amb alt impacte transformador com #Infarmainnova.

Reptes presents i futurs de l’àmbit de la farmàcia comunitària
El present i el futur de l’oficina de farmàcia estan plens de reptes i la participació activa i col·laborativa dels farmacèutics comunitaris és clau per poder superar-los.

Concretament, per a #Infarmainnova el Comitè Organitzador ha definit cinc dels reptes als quals s’enfronten les oficines de farmàcia perquè els farmacèutics comunitaris aportin propostes per a la seva resolució. En primer lloc, l’increment de l’adherència a la gent gran polimedicada. En segon lloc, com innovar per millorar l’educació sanitària que s’ofereix a pacients i població sana. El tercer i quart repte són, respectivament, la relació de la farmàcia amb el públic jove i la millora de la coordinació entre la xarxa de farmàcies. Finalment, la utilització d’eines i canals digitals per millorar la comunicació entre farmacèutics i pacients.

Quins criteris es tindran en compte a l’hora de valorar les idees presentades?
Les idees o solucions als cinc reptes anteriors seran avaluades per un jurat que tindrà en compte, de forma objectiva, els següents criteris: grau de resolució del repte, novetat o diferenciació amb les pràctiques que ja s’estan duent a terme, benefici que aporta als pacients, número de pacients que es beneficiaran amb la idea, impacte en l’oficina de farmàcia i el paper del farmacèutic, viabilitat i grau de detall i profunditat de la idea i la seva presentació.

La segona edició de #Infarmainnova suposa la consolidació de l’aposta per posicionar Infarma com un esdeveniment que innova en el present i futur de la farmàcia comunitària, responent a reptes i transformant desafiaments per al sector en solucions participatives que repercuteixin en la millora de la qualitat de vida de les persones.

Infarma Barcelona 2019: del 19 al 21 de març al recinte Gran Via de Fira Barcelona
Infarma Barcelona 2019, el Congrés i Saló Europeu d’Oficina de Farmàcia organitzat pels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid i Interalia, tindrà lloc al recinte Gran Via de Fira Barcelona del 19 al 21 de març.

Durant el Congrés, el farmacèutic podrà actualitzar els seus coneixements i intercanviar punts de vista a través de les diferents taules de debat i aules organitzades. Alhora, el Saló de Medicaments i Parafarmàcia facilitarà a les empreses del sector farmacèutic l’oportunitat d’apropar-se, a través de la seva presència als estands, a més de 30.000 professionals que participaran en aquesta cita europea de la farmàcia.

Per a més informació:

Departament de Comunicació del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB)

Telèfon: 93 244 07 28 / 18 - premsa@cofb.net