"Tenim la capacitat d'aportar el màxim contingut a la professió perquè sigui efectiva en els objectius sanitaris"

24/10/2018
  • Són declaracions de Jordi de Dalmases, president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), en la inauguració de la XIV edició del Màster de Gestió de l’Oficina de Farmàcia (MGOF) que va tenir lloc el passat 16 d’octubre
  • Durant la inauguració, De Dalmases també va destacar que els farmacèutics “hem de fer que els fàrmacs tinguin els millors efectes en la salut dels ciutadans”
  • El MGOF proporciona habilitats en finances, gestió de persones i màrqueting, les grans àrees que engloben la gestió de la farmàcia

Barcelona, 24 d’octubre de 2018. “Les oficines de farmàcia formem una xarxa molt organitzada que, a més de xarxa geogràfica, és una xarxa informàtica real a través de la recepta electrònica. A això se li ha de sumar la capacitat d’aportar el màxim contingut a la professió, fent que la nostra feina sigui efectiva en els objectius sanitaris”.

Amb aquestes paraules, Jordi de Dalmases, president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), va inaugurar la XIV edició del Màster de Gestió de l’Oficina de Farmàcia (MGOF), on va posar com a exemple de xarxa organitzada i feina efectiva el Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte. “Amb la participació de les farmàcies s’aconsegueix augmentar el percentatge de població objectiva a la qual s’arriba, que s’apropa al 50%”, va afirmar.

A l’acte inaugural, en què es va donar la benvinguda als 23 farmacèutics provinents de diferents províncies de Catalunya que el cursen, també van assistir Joan Carles Serra, director del MGOF, Aina Surroca, vocal del COFB i responsable de la Comissió Delegada de Formació Continuada i Cristina Rodríguez i Mònica Gallach, coordinadores del Màster i membres del Departament de Formació i Desenvolupament Professional del COFB.

“Hem de fer que els fàrmacs tinguin els millors efectes en la salut dels ciutadans”
En el discurs inaugural, De Dalmases va exposar que “a banda de gestionar la farmàcia, els farmacèutics hem d’intentar influir en la salut dels ciutadans. La nostra actuació ha de fer que no només donem un fàrmac en el temps oportú i les condicions òptimes, sinó que a més hem de fer que aquest tingui els millors efectes en la salut dels ciutadans. Si ho aconseguim, ningú podrà posar en dubte l’existència del farmacèutic en l’ordenament de professionals sanitaris”.

Finalment, De Dalmases també va fer algunes reflexions al voltant del paper del Col·legi: “La nostra és una professió amb un elevat grau de canvi, per la qual cosa és important representar el col·lectiu i acompanyar-lo, no només per garantir que s’ofereix una bona atenció als ciutadans, sinó també per formar-nos, actualitzar-nos, entre altres”.

Finances i fiscalitat, gestió de persones i màrqueting: les 3 grans àrees del MGOF
El Màster de Gestió de l’Oficina de Farmàcia, dirigit als titulars de farmàcia comunitària o als graduats en farmàcia que en un termini curt seran titulars, es compon de 3 blocs: Finances i fiscalitat, Gestió de les persones i Màrqueting. Per fer-lo més accessible, els farmacèutics tenen l’opció d’inscriure’s al mòdul que més els interessa.

La metodologia és totalment pràctica, ja que es prioritza el treball a través d’exemples, exercicis, casos i altres recursos perquè l’aplicació dels coneixements adquirits sigui immediata.

Què destaquen els alumnes de l’anterior edició?
El que més destaquen els alumnes de l’anterior edició és la possibilitat de posar en pràctica tots els coneixements adquirits, aprofundir en el camp de la gestió i comprendre com està treballant el sector actualment. Els farmacèutics que van cursar el Màster l’any passat també posen l’èmfasi en el fet que es tracta d’una formació que permet fer una radiografia de la situació de cada farmàcia i del que es pot fer per millorar-la.

Per a més informació:
Departament de Comunicació del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB)
premsa@cofb.net
Telèfon: 93 244 07 18/ 28