"Els farmacèutics tenim molt per aportar per fer front a la cronicitat"

10/10/2018
  • Són paraules del president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) durant la celebració de la Diada del Farmacèutic 2018
  • L’acte, que es va celebrar ahir a la nit al Palau de la Música Catalana, va servir per homenatjar els professionals que han complert 25, 50 i fins a 75 anys de col·legiació
  • També es van entregar els diplomes acreditatius dels projectes becats pel COFB durant el curs 2017-2018, que suposen la potenciació de la investigació farmacèutica

Barcelona, 10 d’octubre de 2018.- “Els farmacèutics tenim molt per aportar per fer front a la cronicitat”. Són paraules de Jordi de Dalmases, president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), durant la Diada del Farmacèutic que va tenir lloc ahir a la nit al Palau de la Música Catalana. En el seu discurs, el president del COFB va posar èmfasi en el rol que ha de tenir el farmacèutic en un “escenari que suposarà tot un repte per a l’Estat del Benestar: l’envelliment de la població, juntament amb la cronificació de la malaltia i l’augment de la dependència”.

“És una fita poder dir que, per fi, hem recuperat la data de cobrament”

Tot i referir-se a la situació actual del sector com un moment en què “costa molt fer avenços”, el President va destacar que la recuperació de la data de cobrament de la prestació farmacèutica fa preveure un escenari de millora de les relacions i de la professió. “Després de molts anys de lluita, és una fita poder dir que, per fi, hem aconseguit retornar a la data de cobrament del dia 5 de cada mes, tal com contempla el Concert d'Atenció Farmacèutica”, va concretar. També va dedicar paraules d’agraïment al col·lectiu, realçant tot “l’esforç, l'enteresa i la professionalitat demostrades, mantenint sempre el compromís amb la raó de ser de la professió: el ciutadà”.

Les 3 grans responsabilitats del COFB

D’altra banda, De Dalmases es va centrar en les 3 grans responsabilitats que té el Col·legi per fer front als reptes de futur: “Garantir una bona preparació als col·legiats a través d’un ampli programa formatiu, acompanyar i ser útil en el desenvolupament i creixement professional de l’activitat dels farmacèutics en els diferents àmbits d’exercici i potenciar la recerca”. Tot això, sense passar per alt la tasca diària del Col·legi per oferir al col·legiat un servei de qualitat “enfortint la comunicació; potenciant el rol del farmacèutic a través de campanyes com ‘Atenció Medicació’, ‘Atenció Pell’ i ‘Atenció Diabetis’; o impulsant el registre de l’activitat professional”, entre d’altres.
Finalment, el president del COFB va agrair als col·legiats la seva “tasca diària per fer que la professió continuï evolucionant” i va encoratjar-los a “continuar treballant i caminar plegats amb la mirada posada en el pacient i en tot el que li podem aportar per millorar la seva qualitat de vida”.

25, 50 i 75 anys al servei de la professió

Un dels moments més emotius de la Diada va ser l’homenatge als farmacèutics que han complert 25, 50 i 75 anys de col·legiació. Com a mostra de reconeixement a la seva tasca, Carles Busquet, amb una trajectòria de 75 anys dedicada al món de la farmàcia, va rebre la insígnia d’or i brillants. Tot seguit, es van entregar les insígnies d’or als 45 col·legiats que sumaven 50 anys de col·legiació i les de plata als 130 col·legiats que complien un quart de segle.

Potenciació de la investigació a través de les beques col·legials

A la part final de l’acte, es va fer l’entrega de diplomes acreditatius als projectes becats pel COFB durant el curs 2017-2018, a través dels quals el Col·legi contribueix a donar un impuls a la investigació i la recerca en l’àmbit farmacèutic.

Els projectes becats es titulen “Efecte del tractament biològic amb anticitocines inflamatòries en el sistema immunològic del pacient psoriàtic” i “Efecte dels beta bloquejants en els nivells del neurotransmissor substància P i la seva implicació en el procés de la deglució”. Així mateix, també es va entregar el diploma pel treball “Bicarbonat nebulitzat, una de las peces que faltava per a evitar les infeccions en Fibrosis Quística” corresponent a la convocatòria 2016-2017.

L’acte va estar patrocinat per: SegurCaixa Adeslas, Grupo Cofares, Mútua General de Catalunya, Alliance i Fedefarma.

Per a més informació:

Departament de Comunicació del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB)
Telèfon: 93 244 07 28 / 18
premsa@cofb.net