Més de 750 farmacèutics es formen amb Àgora Sanitària sobre com oferir consells de salut al viatger

04/07/2018
  •  La formació, patrocinada per Laboratoris Ferrer, està impartida per especialistes del Servei de Medicina Tropical i Salut Internacional de l'Hospital Clínic de Barcelona i farmacèutics comunitaris
  • El curs té per objectiu contribuir a fomentar el rol assistencial del farmacèutic en relació amb els viatgers i les inscripcions estaran obertes fins al 31 de juliol
  • La formació va rebre l'any passat una molt bona valoració: el 99% dels alumnes van afirmar que van canviar la forma d'entendre el consell en aquesta àrea. Amb aquesta nova edició, ja són més de 1.500 els professionals formats

Barcelona, 4 de juliol de 2018. Per segon any consecutiu i fins al 31 de juliol, Àgora Sanitària -el portal de formació online dels Col·legis Farmacèutics de Barcelona i Madrid- amb el patrocini de Laboratoris Ferrer, ha llançat una nova edició del curs “La salut del viatger”. Es tracta d'una formació dirigida a farmacèutics, tècnics i auxiliars de farmàcia que té per objectiu contribuir a fomentar el rol assistencial del farmacèutic en relació amb els viatgers. A finals de juny ja l’havien cursat més de 750 alumnes, la qual cosa prova el gran interès despertat per la formació. Entre aquesta edició i la primera, ja són més de 1.500 els professionals formats.

Glòria Montané, una de les farmacèutiques que imparteix el curs, destaca la importància del farmacèutic a l'hora d'ajudar els viatgers a planificar les vacances i aconsellar-los a la tornada. “Quan tornen de les seves destinacions els recomanem que vinguin una altra vegada a la farmàcia, per recordar-los que durant un any poden tenir signes d'alarma que, depèn de la destinació on hagin anat, poden ser motiu de consulta al metge per descartar algun tipus de malaltia”, explica.

Quins temes s'aborden a la formació?
El programa del curs està compost per 7 mòduls que aborden els temes següents: com fer l'entrevista al viatger des de la farmàcia; donar un consell farmacèutic òptim davant les principals situacions que es pot trobar i resoldre dubtes que es planteja (bany, condicions ambientals, diarrea del viatger, protecció contra els artròpodes, síndrome “classe turista”, jet lag, com hidratar-se, protecció enfront de malalties tropicals, etc.); adaptar les recomanacions a casos especials (persones grans, embarassades, persones amb medicació crònica, etc.) i crear una campanya de consells al turista des de l'oficina de farmàcia.

El curs té una durada de sis hores lectives, que cada alumne pot fer seguint el seu propi ritme d'estudi, i proporciona les següents eines: materials d'estudi multimèdia, manuals en PDF, vídeos d'experts, fòrums de debat, resolució de casos pràctics a l'aula i acompanyament per part de tutors experts.

Valoracions molt positives dels alumnes
Els alumnes de la primera edició destaquen que el curs els ha aportat idees per dur a terme “una nova campanya a la farmàcia” i que al cap de poc temps de realitzar-lo havien après “a gestionar molt millor la categoria de salut al viatger”. De fet, el 99% dels que van cursar-lo el 2017 afirmen que han canviat la forma d'entendre el consell en aquesta àrea.

A més, consideren que la formació proporciona “informació necessària per donar un bon consell a la farmàcia” i possibilita “ajudar a resoldre els dubtes que la gent pugui tenir pel que fa als seus futurs viatges”. Quant al contingut, valoren positivament que el temari sigui “didàctic i fàcil de manejar”, “molt complet i de durada adequada” i “poder-lo posar en pràctica a través dels casos”.

Finalment, en relació amb la metodologia, també ressalten que “la informació del temari és molt completa” i que aquest “és senzill de realitzar i està molt ben sintetitzat”, conclouen. Concretament, està valorada amb un 8,7 sobre 10, una puntuació molt similar a l'opinió dels estudiants respecte a les tutories, i el disseny del curs ha obtingut la valoració més alta, un 9,25.

El perquè de la formació
En primer lloc, la farmàcia, com a primer centre d'atenció format i de confiança, pot desenvolupar un paper clau a l'hora d'ajudar a planificar aquells aspectes del viatge relacionats amb la salut.

En segon lloc, el nombre de viatges que es realitzen anualment ja sigui per negocis, plaer, visita al país d'origen, etc. es troba prop del milió. En el cas dels internacionals, és fonamental disposar de la informació bàsica sobre salut. Ja sigui perquè en el lloc de destinació pot haver-hi malalties predominants o condicions climàtiques diferents a les del país d'origen, o bé perquè la persona que viatja pot requerir alguna atenció especial (embarassades, nens, persones grans, persones amb medicació crònica…).

Amb el patrocini de: