Infarma Madrid 2018 registra un nou rècord de participació

15/03/2018
  • El Congrés i Saló farmacèutic reuneix 33.850 visitants professionals, 3.450 congressistes i 387 empreses del sector al recinte firal d'Ifema

Durant tres dies, la farmàcia, els seus professionals i els pacients han estat els protagonistes d’Infarma Madrid 2018, un Congrés i Saló que s'ha convertit en el fòrum farmacèutic de referència del sector a Espanya.

Més de 150 hores d'anàlisis i debat sobre els reptes als quals s'enfronta la farmàcia per respondre a les necessitats d'una població més envellida i crònica; gairebé 400 empreses presents i prop d'1.000 marques exposades al llarg de tres pavellons firals d’Ifema que han reunit 33.850 visitants professionals, dels quals 3.450 són congressistes. Es tracta d'un 20 per cent més de visitants i congressistes que en l'edició celebrada al 2016.

Infarma Madrid 2018 ha aconseguit a més un nou rècord d'espai firal en contractar 35.000 metres quadrats, així com d'expositors, amb 387 empreses i laboratoris presents.

Durant l'acte de clausura, el viceconseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid i director general del Sermas, Manuel Molina, ha destacat Infarma com la cita de referència nacional i internacional i el punt de trobada per a tots els farmacèutics. Molina ha defensat que la prestació farmacèutica “és estratègica per la seva proximitat i accessibilitat” per a tota la població. També ha reconegut el paper assistencial de la farmàcia a través de la signatura dels diferents acords i convenis amb el Col·legi i ha confiat que la futura llei de farmàcia de la regió enforteixi el paper assistencial de la farmàcia i la figura del farmacèutic com a agent de salut, i també permeti eliminar les farmàcies en situació de viabilitat econòmica compromesa amb la finalitat de que no hagin de dependre del suport de l'Administració.

Per la seva banda, el president del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid, Luis González, ha ressaltat la gran participació registrada per Infarma, “un excel·lent senyal que aquest sector de la Farmàcia inverteix, està al dia i preparat per competir, i aspira a seguir creixent”, ha assenyalat.

Més enllà de les xifres, per a Luis González ha quedat acreditat que “la farmàcia viu pegada a les necessitats dels ciutadans”. “Sabem quins són els problemes d'una població envellida, depenent i amb malalties cròniques, i estem demanant espai per plantejar solucions reals i efectives en col·laboració amb l'Administració, els ciutadans i amb la resta de professionals sanitaris”, ha apuntat. El president també ha subratllat el caràcter innovador d'una cita que “ha sabut renovar l'interès que desperta amb nous escenaris com InfarmaInnova, Iniciatives d'Èxit o el Repte Àgora, i noves activitats per seguir generant més valor als nostres visitants, congressistes i expositors”.

Luis González ha subratllat com un dels grans anuncis realitzats al Congrés l'obertura d'una taula de treball conjunyeix amb l'Administració, amb la participació de les conselleries d'Hisenda i Sanitat a més del Col·legi de Farmacèutics, per analitzar la viabilitat econòmica de la farmàcia i ha expressat el seu desig que la iniciativa serveixi perquè dins de dos anys no hi hagi en la Comunitat de Madrid cap farmàcia en situació de viabilitat econòmica compromesa.

Especial esment ha fet a Infarma Solidari, una iniciativa que ha aconseguit recaptar 45.000 euros per a una iniciativa humanitària desplegada per Farmamundi en suport dels refugiats de Sudan del Sud, així com a les empreses participants a Infarma.

La vicepresidenta del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona, Núria Bosch Sagrera, també ha posat l'accent en l'èxit de la present edició i ha avançat que la propera edició de Infarma se celebrarà a Barcelona entre el 12 i el 14 de març, amb el doble repte de millorar i fer més savi el Congrés i Saló farmacèutic i una aposta pels pacients i el valor afegit que la farmàcia pot aportar.

*Nota: Finalment, Infarma Barcelona 2019, se celebrarà del 19 al 21 de març.