#InfarmaInnova serà l'espai de l'emprenedoria digital a la farmàcia

27/02/2018
  • Infarma Madrid 2018 engegarà un nou escenari amb quatre sessions de treball per promoure la innovació i la transformació del sector farmacèutic

Infarma Madrid 2018 ha preparat moltes sorpreses per als professionals participants a la propera edició del Congrés i Saló farmacèutic que obrirà les seves portes el 13 de març. Una de les grans novetats és #InfarmaInnova, un espai que s'ubicarà al pavelló 2 d'IFEMA i que funcionarà com un laboratori d'idees per estimular l'aprenentatge i fomentar la capacitat d'innovació dins de l'oficina de farmàcia de la mà d'experts i empresaris.

Durant els tres dies del Congrés, #InfarmaInnova promourà la digitalització i la necessitat d'innovar aprofitant les oportunitats obertes per les noves tecnologies per generar nous models de negoci tenint presents els reptes que planteja Internet. Per a això, l'organització ha dissenyat un escenari modular que s'adaptarà per acollir les quatre sessions programades.

El primer mòdul serà “Inspira #InfarmaInnova” i estarà obert al consell expert per part de ponents de prestigi en diferents àmbits i àrees empresarials en un format de xerrada i intercanvi de coneixement i experiències amb els participants. S'exposaran casos reals, tendències i bones pràctiques d'innovació i digitalització i de comerç electrònic o màrqueting digital, entre altres continguts, amb aplicació a la farmàcia i al sector salut.

A la tarda, aquest mateix espai del Congrés es transformarà per acollir “Crea #InfarmaInnova”, un taller pràctic d'innovació on s'abordaran les claus i eines per elaborar propostes de valor i plans de negoci que permetin donar resposta als reptes que planteja el sector en l'actualitat.

La segona jornada es reservarà per el “Hackathon #InfarmaInnova”, una activitat que permet involucrar els participants en el disseny d'una solució a un repte real del sector, sota inscripció. Per això, es crearan 14 equips multidisciplinaris als quals es facilitaran les eines pròpies de la metodologia Customer Development perquè els protagonistes, al final de la jornada, puguin realitzar la seva pròpia proposta.

L'últim mòdul serà una “Competició de startups #InfarmaInnova”, en la qual diferents emprenedors exposaran les seves idees empresarials en el sector salut davant d'un jurat.

L'equip guanyador del mòdul de la segona jornada (“Hackathon #InfarmaInnova”) i la start-up guanyadora de la tercera jornada (“Competició de startups #InfarmaInnova”) rebran un premi en reconeixement a la seva participació.

“L'objectiu d' #InfarmaInnova és sumar talent innovador i facilitar la digitalització del sector en un format atractiu de valor compartit dins del propi Congrés que es converteixi en una espècie de laboratori d'idees. Volem ajudar i animar així tots els farmacèutics i estudiants participants a fer el pas per desenvolupar negocis que siguin innovadors aprofitant no només les noves tecnologies sinó el nostre coneixement expert del medicament i l'autocura de la salut”, explica el Vicepresident primer del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid (COFM), Manuel Martínez del Peral.

“Som innovadors, està al nostre ADN com a farmacèutics, i volem demostrar que estem preparats per emprendre i anar més enllà de la dispensació tradicional gràcies als nous canals digitals que ens estan permetent prestar serveis de més valor per als nostres pacients al futur i atendre noves necessitats socials”, explica Rosalía Gozalo Corral, Vocal del COFM i una de les promotores d'aquest nou escenari dins d'Infarma Madrid 2018.

El període d'inscripció per participar al “Hackathon #InfarmaInnova” ja està obert fins a completar-se les 80 places disponibles.