"El registre de l'activitat farmacèutica és fonamental per posar a disposició del pacient més informació i millorar els resultats de salut de la població"

18/01/2018

 

  • Són paraules de Jordi de Dalmases, president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, durant la celebració de la Diada del Farmacèutic
  • En aquest acte, que va tenir lloc la nit d’ahir al Palau de la Música Catalana de Barcelona, es va retre homenatge als professionals que han complert 25, 50 i fins a 75 anys de col·legiació
  • També es va fer entrega dels diplomes acreditatius als projectes becats pel COFB durant el curs 2016-2017, gràcies als quals es potencia la investigació farmacèutica
     

Barcelona, 18 de gener del 2018.- “Tenir quantificats els resultats que s’obtenen gràcies al registre de l’activitat farmacèutica és fonamental, d’una banda per poder posar a disposició del pacient més informació, i, de l’altra, per consolidar el nostre rol com a agents de salut clau per millorar els resultats de salut de la població”. Són paraules de Jordi de Dalmases, president del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB), durant la Diada del Farmacèutic que va tenir lloc la nit d’ahir al Palau de la Música Catalana. “El registre de les activitats associades als serveis professionals que donem des de la farmàcia comunitària serà un dels grans projectes de futur que afrontarem des del Col·legi”, va afegir.

“Val la pena aturar-s’hi i celebrar tot el que hem après gràcies a haver exercit una professió profundament humana i compromesa amb el benestar de les persones amb qui treballem”, va destacar De Dalmases, qui va fer un repàs de les cinc línies estratègiques que s’ha marcat el COFB amb l’objectiu “d’impulsar professionalment els farmacèutics, de tots els àmbits d’exercici, com a agents de salut”.

Aquestes línies estratègiques consisteixen a vetllar per la qualitat de la professió –a través d’aspectes com la formació continuada i el coneixement del Codi Deontològic-, fer útil el Col·legi per a tots els farmacèutics, reforçar el rol de tots els farmacèutics com a agents de salut, enfortir el model de farmàcia comunitària –impulsant la cartera de serveis i campanyes com la detecció precoç de la diabetis o el càncer de pell que situen al pacient en el centre d’actuació- i  tenir sempre present millorar el funcionament de la Junta de Govern. “El Col·legi fa 120 anys aquest 2018 i són efemèrides que han de servir per revisar la nostra trajectòria i com a impuls per saber com volem que continuï”, va afegir.

25, 50 i 75 anys dedicats a enfortir la farmàcia

L’acte central de la Diada del Farmacèutic va ser l’homenatge als farmacèutics que han complert 25, 50 i fins a 75 anys de col·legiació. Com a mostra de reconeixement, es va entregar una insígnia de plata als 112 farmacèutics que porten un quart de segle dedicat a la farmàcia, una d’or als 31 que han complert el mig segle i una d’or i brillants al col·legiat que ha arribat als 75 anys, el Sr. Pere Quintana, qui va adreçar unes breus paraules d’agraïment al públic.

Potenciació de la investigació farmacèutica a través de les beques col·legials

Durant la Diada també es va realitzar l’entrega dels diplomes acreditatius als projectes becats pel COFB durant el curs 2016-2017, a través dels quals es potencia la recerca en l’àmbit farmacèutic. Enguany, aquests projectes han abordat la “Farmacogenètica de les estatines: cap a una medicina personalitzada” (dins la categoria de projecte professional) i el “Desenvolupament d’una aplicació per dispositius mòbils sobre interaccions entre medicaments i exercici físic” (dins la categoria d’innovació).

L’acte va estar patrocinat per: SegurCaixa Adeslas, Grupo Cofares, Mútua General de Catalunya (MGC), Allinace Healthcare i Fedefarma

Per a més informació:
Departament de Comunicació del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB)
Telèfon: 93 244 07 28 / 18
premsa@cofb.net