Viu amb salut Viu amb salut

 

 

Motxilla a l'esquena o motxilla de rodes?

Al setembre, els nens tornen a l’escola carregats de llibres, quaderns, carpetes, etc. que duen en una motxilla. Aquesta, pot ser de rodes o pot anar penjada a l’esquena. Per evitar problemes en aquesta, s’aconsella més l’ús de la motxilla a l’esquena que el de la motxilla de rodes, ja que es considera que la força que fa el nen per estirar la motxilla de rodes no és uniforme, sinó que carrega normalment més d’un costat que de l’altre.

Per a un ús adequat, el pes de la motxilla no ha de sobrepassar el 10% del pes del nen, ha d’estar situada a la zona lumbar o entre els malucs, i s’ha de poder graduar segons l’alçada del nen.

Hi ha altres factors que afavoreixen l’aparició del mal d’esquena, com ara el sedentarisme o el mobiliari escolar inadequat.

Per evitar el mal d’esquena, s’ha de fer esport i exercici per fomentar la musculatura de l’esquena, així com complir algunes normes d’higiene postural.

Llegeix l'article al nostre web de salut.

Blog del Col·legi, també en format revista digital. Consulta el número d'agost

Infarma Barcelona 2015 Infarma Barcelona 2015

 

24, 25 i 26 de març al nou recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona

 

Infarma és el Congrés i fira més important del sector de la farmàcia comunitària d’Espanya i un punt de trobada europeu de la professió farmacèutica. La 27a edició d'aquest esdeveniment, organitzat pels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid, juntament amb Interalia, tindrà lloc el 24, 25 i 26 de març a la Fira de Barcelona, al nou recinte de Gran Via. 

Infarma Barcelona 2015 també acollirà el Saló de Medicaments i Parafarmàcia, tradicional cita ja per a les empreses del sector farmacèutic que tindran l’oportunitat d’apropar-se, a través de la seva presència en estands, als milers de professionals que participaran a aquesta cita europea de farmàcia.

En breu tota la informació de l’edició 2015 a www.infarma.es
Twitter: @infarma_es