Viu amb salut Viu amb salut

 

 

 

Com combatre l'insomni

 

L’insomni és una capacitat per dormir que altera l’estat de la persona i el seu ritme de vida diürn. Pot manifestar-se com a dificultat per iniciar el son, per mantenir-se adormit, o pel fet de despertar-se massa d’hora. En general, els adults necessiten entre 7 i 8 hores de son cada nit.

Els factors que poden causar l’insomni poden estar relacionats amb una alteració del ritme normal de vida, causada per problemes, com ara familiars, laborals, financers, etc.; causada per un desordre emocional, com l’ansietat o una depressió; o causada per una malaltia que evoluciona amb dolor, com ara la febre. A més, l’insomni també pot ser causat per alguns medicaments.

Com es pot combatre l’insomni? Amb l’adquisició d’uns hàbits que ajudin a regular l’horari del son, dur a terme activitats físiques durant el dia que ajudin a trobar-se cansat a la nit, eliminar begudes amb cafeïna i alcohol unes hores abans d’anar a dormir, així com evitar el tabac. A més, també ajuda procurar que l’entorn de l’habitació sigui l’adequat.

Llegeix l'article al nostre web de salut.

Blog del Col·legi, també en format revista digital. Consulta el número de setembre

Infarma Barcelona 2015 Infarma Barcelona 2015

 

24, 25 i 26 de març al nou recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona

 

Infarma és el Congrés i fira més important del sector de la farmàcia comunitària d’Espanya i un punt de trobada europeu de la professió farmacèutica. La 27a edició d'aquest esdeveniment, organitzat pels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid, juntament amb Interalia, tindrà lloc a la Fira de Barcelona, al nou recinte de Gran Via. Amb el lema Orientats a l’acció. Experiències per millorar la farmàcia des del present, el Congrés farmacèutic es consolida com la gran cita anual del sector per abordar la situació actual de la farmàcia comunitària. Infarma Barcelona 2015 també acollirà el Saló de Medicaments i Parafarmàcia, tradicional cita ja per a les empreses del sector farmacèutic.

Ja es pot accedir a la web del Congrés per consultar les normes de publicació dels pòsters científics i enviar els resums, entre d'altres informacions d’interès.