Viu amb salut Viu amb salut

 

 

 

Cervicals: causes i consells

 

El dolor cervical o cervicàlgia és el que es produeix a la part posterior del coll i pot irradiar cap als costats, amb un malestar a la nuca i una limitació del moviment normal del coll.

En la gent jove, les principals causes d’aquest dolor són els traumatismes, les contractures musculars i les postures inadequades mantingudes durant un temps, a més de l’estrès, que augmenta la rigidesa de la musculatura i dificulta la flexibilitat. En la gent gran, en canvi, el principal motiu del dolor cervical es produeix per canvis degeneratius dels ossos, com l’artrosi. Aquest dolor es pot combatre amb l’ús dels collars cervicals, combinat amb fisioteràpia i rehabilitació.

Consells: evitar males postures, no prendre medicaments sense consultar al farmacèutic, i en cas que el dolor perduri, consultar amb el metge.

Llegeix l'article al nostre web de salut.

Blog del Col·legi, també en format revista digital. Consulta el número d'octubre

Infarma Barcelona 2015 Infarma Barcelona 2015

 

24, 25 i 26 de març al nou recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona

 

Infarma és el Congrés i fira més important del sector de la farmàcia comunitària d’Espanya i un punt de trobada europeu de la professió farmacèutica. La 27a edició d'aquest esdeveniment, organitzat pels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid, juntament amb Interalia, tindrà lloc a la Fira de Barcelona, al nou recinte de Gran Via. Amb el lema Orientats a l’acció. Experiències per millorar la farmàcia des del present, el Congrés farmacèutic es consolida com la gran cita anual del sector per abordar la situació actual de la farmàcia comunitària. Infarma Barcelona 2015 també acollirà el Saló de Medicaments i Parafarmàcia, tradicional cita ja per a les empreses del sector farmacèutic.

Ja es pot accedir a la web del Congrés per consultar les normes de publicació dels pòsters científics i enviar els resums, entre d'altres informacions d’interès.