Viu amb salut Viu amb salut

Antibiòtics: Què cal saber?

Amb el fred, és possible que puguem patir algun refredat o, fins i tot, la grip, però, no per això, prendrem, en primera instància, un antibiòtic. Cal tenir en compte que aquests fàrmacs són actius respecte infeccions produïdes per bacteris i no sobre d’altres com la grip o els refredats, que els causen els virus. A més, el seu ús inadequat pot comportar que es generi una resistència respecte a aquests medicaments i, d’aquesta manera, tinguin menys efectivitat.

Per tant, és important no automedicar-se amb els antibiòtics, encara que es pensi que es reconeix la malaltia, és a dir, sempre han d'estar prescrits per un metge. Tanmateix, abans de començar el tractament, asseguri’s de conèixer quants dies l’ha de prendre, quantes vegades i quina és la dosi.

Llegeix l'article al nostre web de salut.

Blog del Col·legi, també en format revista digital. Consulta el número de desembre.

 

Quins serveis ofereix la farmàcia al pacient? Quins serveis ofereix la farmàcia al pacient?

  

Cada cop són més els serveis professionals que ofereixen els farmacèutics, en col·laboració amb la resta d'agents sanitaris, per millorar la salut dels pacients. Aquestes són les últimes novetats:

Més de 300 farmàcies han participat a la campanya "Pren-te el pols" 

 

Més de 300 farmàcies catalanes han ofert la possibilitat de prendre el pols gratuïtament a les persones que tenien 60 anys o més. S'ha fet en el marc de la campanya “Pren-te el pols”, en la qual s’han coordinat ajuntaments, farmàcies, Centres d’Atenció Primària i centres hospitalaris per conscienciar la ciutadania de la importància de prendre’s el pols de forma periòdica per prevenir l’ictus, la primera causa de mort en les dones i la tercera en els homes.


La campanya va començar el 7 de novembre a la zona de l’Àrea d'Atenció Integral de Salut (AIS) Dreta de Barcelona ciutat –al voltant de l’Hospital Sant Pau- i a mitjans de novembre es van sumar el Vallès Oriental, Vallès Occidental Est, Osona i Terres de l’Ebre.

Per a més informació: 

 

» Quins altres serveis tenim en marxa? 

Programa de detecció precoç de VIH Sistema Personalitzat de DosificacióPrograma de Manteniment amb Metadona
   » Consulta aquí el mapa de serveis a Catalunya 

Infarma Barcelona 2017 Infarma Barcelona 2017

 

 

Oberta la convocatòria de pòsters científics per a Infarma Barcelona 2017
 

Ja està oberta la convocatòria de pòsters científics per  a Infarma Barcelona 2017, els abstracts dels quals es podran presentar fins el 19 de febrer (les bases de participació es poden consultar aquí). Amb la presència d’aquests treballs al Congrés, el Comitè Científic persegueix establir un espai d’intercanvi d’experiències científiques i professionalsincentivar els projectes d’investigació, i alhora, mostrar què es pot aportar a la professió i a la societat, tal com recull el lema d’aquesta 29a edició: “Valor per a la farmàcia. Valor per al pacient”.

El Congrés i Saló Europeu d’Oficina de Farmàcia, organitzat conjuntament pels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid, en col·laboració amb Interalia, tindrà lloc els dies 21, 22 i 23 de març al recinte Gran Via de Fira Barcelona.

Per a més informació, pots visitar el web d'Infarma