Blog del Col·legi, també en format revista digital. Consulta el número de desembre

Infarma Barcelona 2015 Infarma Barcelona 2015

 

24, 25 i 26 de març al nou recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona

 

Infarma és el congrés i fira més important del sector de la farmàcia comunitària d’Espanya i un punt de trobada europeu de la professió farmacèutica. Amb el lema Orientats a l’acció. Experiències per millorar la farmàcia des del present, el Congrés farmacèutic es consolida com la gran cita anual del sector per abordar la situació actual de la farmàcia comunitària. Infarma Barcelona 2015 també acollirà el Saló de Medicaments i Parafarmàcia, tradicional cita ja per a les empreses del sector farmacèutic.

Oberta la convocatòria de pòsters científics: consulta les bases i presenta la teva proposta fins el 2 de febrer de 2015.

www.infarma.es

Viu amb salut Viu amb salut

  

Ús correcte de l'antibiòtic

Un ús no adequat de l’antibiòtic comporta sovint una manca d’efectivitat important, així com un augment de les resistències. S’ha de tenir en compte que els antibiòtics són actius sobre infeccions produïdes per bacteris, però no sobre altres infeccions produïdes per virus, com la grip i els refredats. A més, cada antibiòtic actua de manera específica sobre uns tipus de bacteris, però no contra tots.

És important no automedicar-se amb antibiòtics, sinó que s’ha de fer sota prescripció mèdica. Així mateix, un cop prescrit el medicament, cal seguir les recomanacions del farmacèutic respecte el tractament a seguir, tant pel que fa a la durada d’aquest com sobre les dosis i pautes que cal realitzar.

Llegeix l'article al nostre web de salut.