Viu amb salut Viu amb salut

 

 

Protegeix-te dels insectes

 

A l’estiu, hem de prevenir-nos de diferents factors; un d’ells, els insectes. Per fer-ho, és important aplicar-nos el repel·lent de manera correcta per tal d’estalviar-nos les picades i les malalties que ens puguin transmetre.

Cal tenir en compte que cada repel·lent és eficaç durant un temps determinat (l’etiqueta del producte indica aquestes característiques), i que el seu resultat també depèn de la situació en què és utilitzat. En aquest sentit, algunes activitats poden disminuir el seu efecte, com per exemple, l’exercici físic o la pluja.

En principi, els repel·lents són inofensius des del punt de vista toxicològic però, per si de cas, és aconsellable verificar-ne la tolerància en la pell aplicant-nos-els en una petita regió del braç abans del seu ús. A més, en cas que també t’hagis d’aplicar protector solar, aplica’t-el abans que el repel·lent.

D’altra banda, si la calor ho permet, es poden evitar les picades d’insectes duent roba que ens cobreixi el màxim possible. A més, hi ha repel·lents que s’apliquen sobre la roba.

Llegeix l'article al nostre web de salut.
 


 

Blog del Col·legi, també en format revista digital. Consulta el número de juny

1a Jornada del Consell 1a Jornada del Consell

 

Ara o mai: fem créixer la farmàcia
 

El 3 de juny va tenir lloc la 1a Jornada del Consell sobre Estratègia i accions per a la farmàcia 2014-2016.

Més de 300 farmacèutics, experts en salut pública i economia de la salut i representants de l’Administració es van congregar sota el lema “Ara o mai: fem créixer la farmàcia. Preparats per donar els serveis que la societat necessita?” per reflexionar sobre la necessitat de comptar amb evidències sobre l’efectivitat de l’actuació dels professionals farmacèutics i de què siguin serveis remunerats.

Les conclusions de la Jornada es compartiran a través del web del Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya www.ccfc.cat, juntament amb la gravació de les diferents taules per fer extensives les reflexions que han acollit a tots aquells que no han pogut assistir.