Viu amb salut Viu amb salut

 

El mareig: com el podem prevenir durant l’estiu?

El bon temps i, sobretot, les vacances durant l’estiu propicien a viatjar, fer quilòmetres i conèixer món. Per això, no hem d'oblidar que, durant el trajecte, podem patir una sèrie de trastorns neurovegetatius que acaba originant el que, col·loquialment, definim com a mareig. 

Existeixen un conjunt de símptomes, pal·lidesa, sudoració freda, nàusees, etc. que configuren la resposta fisiològica del mareig. A més, aquest conjunt de malestars poden ser el pas previ al vòmit.

Per evitar-ho, es poden tenir en compte mesures de prevenció com col·locar-se en llocs de poc moviment, no llegir i mantenir la vista en un angle de 45º per damunt de l'horitzó.

Llegeix l’article al nostre web de salut

Blog del Col·legi, també en format revista digital. Consulta el número de juny.

 

Quins serveis ofereix la farmàcia al pacient? Quins serveis ofereix la farmàcia al pacient?

  

Cada cop són més els serveis professionals que ofereixen els farmacèutics, en col·laboració amb la resta d'agents sanitaris, per millorar la salut dels pacients. Aquestes són les últimes novetats:

 El Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte, en fase d'expansió


El programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte està en fase d'expansió a tota la Regió Sanitària de Barcelona. Gràcies a això, el servei ja està disponible a farmàcies de localitats com El Prat de Llobregat, i recentment, també de Sant Cugat del Vallès. 

Per a més informació: 

 

» Quins altres serveis tenim en marxa? 

Programa de detecció precoç de VIH Sistema Personalitzat de DosificacióPrograma de Manteniment amb Metadona
   » Consulta aquí el mapa de serveis a Catalunya 

Infarma Madrid 2016 Infarma Madrid 2016

 

 

Èxit de participació a Infarma Madrid 2016

 

Més de 29.000 persones, dels quals 14.000 han estat farmacèutics, han assistit al Congrés i Saló Europeu de Farmàcia, Medicaments i Parafarmàcia, Infarma 2016, que ha tingut lloc a Ifema (Madrid) entre el 8 i 10 de març. 

Al llarg dels 3 dies del Congrés, organitzat conjuntament pels Col·legis de Farmacèutics de Barcelona i Madrid, s'han dut a terme una sèrie de debats, conferències i taules rodones agrupades en cinc sales per les següents àrees temàtiques: Política Professional, Gestió Farmacèutica, Serveis Farmacèutics, Avanços Terapèutics, i Farmàcia i Professió

Per a més informació, pots consultar el web d'Infarma